Hillesvåg Ullvarefabikk

Når:

Lørdag - 11.00

Hvor:

Veita Plan 3

Påmelding:

-

Øyvind Myhr har tatt turen til Strikkefestivalen i Tromsø, og gir oss en lite smakebit på hva som foregår i ullvarefabrikken for tida.

Hillesvåg Ullvarefabrikk er en fjerde generasjons familiebedrift som produserer garn og kardet ull til toving. Bedriften holder til i Hillesvågen, en halvtimes kjøretur nord for Bergen. Fabrikken har røtter tilbake til 1898, og flere av maskinene er over 100 år gamle. Gjennom årene har fabrikken blitt utvidet og påbygget i takt med endringer i tid og trender, og nå huser den alle deler som trengs til ull- og garnproduksjon, samt lager til nettbutikk og en stor butikkavdeling.I 2013 fikk ullvarefabrikken status som Économusée, og besøkende kan være med på en guidet vandring gjennom fabrikken og oppleve ullens reise fra råvare til ferdig produkt. Reisen ender i en godteriaktig ull- og garnbutikk, og besøkende lar seg begeistre av det varme fargespillet i bedriftens ullvarer.

Hillesvåg Ullvarefabrikk er levende opptatt av håndverkstradisjoner, og alt som blir laget her er håndverk utført med flid og stolthet. Alt som produseres holder svært høy kvalitet og Hillesvåg lager ull og garn til kvalitetsbevisste kunder i inn- og utland. Hillesvåg Ullvarefabrikk benytter kun norsk ull i sin garnproduksjon. Norsk ull er svanemerket. Det betyr at vaskemidlene som er brukt er lett nedbrytbare og ikke giftige for fisk, skalldyr og andre som lever i vann. Hillesvåg Ullvarefabrikk har satt økt miljøfokus på bruk av fargestoffer i vår produksjon.

Hillesvåg Ullvarefabrikk markerer dette ved å kun bruke GOTS-godkjente fargestoff i sin nye fargeserie i lamullskvalitetene Vilje og Sol.

event image